منبع تغذیه سوئیچینگ

علت نوسان ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ

انواع منبع تغذیه سوئیچینگ را می‌توانیم به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارها و تجهیزات الکترونیکی در نظر بگیریم که در مدارهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این منابع وظیفه تامین انرژی مورد نیاز مدار را بر عهده دارند. از این رو لازم است تا بدون هیچ‌گونه مشکل و اختلال بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند. یکی از شایع‌ترین ایراداتی که معمولا برای این قطعات پیش می‌آید، نوسان ولتاژ منبع تغذیه است. برای اینکه بتوانید این ایراد را برطرف کنید، در ابتدا باید علت ایجاد این حالت را بدانید. از این رو در ادامه با ام.آی.اس الکترونیک  همراه باشید تا اطلاعات بیشتر را دراین‌باره در اختیار شما قرار دهیم.
منبع تغذیه سوئیچینگ

منبع تغذیه سوئیچینگ

نوسان ولتاژ چیست؟

مقدار ولتاژ خروجی که از منبع تغذیه سوئیچینگ دریافت می‌کنیم، باید مقدار مشخصی باشد. در صورتی که هرگونه تغییری در مقدار این ولتاژ دیده شود، به عنوان نوسان شناخته خواهد شد. این نوسان می‌تواند در واحد ولت و یا میلی ولت باشد و باعث می‌شود که در برخی از مواقع ولتاژ به دست آمده، بیشتر و در برخی مواقع دیگر، کمتر از ولتاژ نامی دستگاه باشد.

در صورتی که مقدار نوسان اندازه‌ گیری شده در واحد میلی ولت باشد، نیاز به بررسی ندارد؛ اما اگر بیشتر از چند ولت نوسان داشتیم، باید آن را مورد بررسی و عیب‌ یابی قرار دهیم.

دلایل افزایش ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ

افزایش ولتاژ خروجی منبع تغذیه باعث ایجاد نویزهای الکتریکی و برخی انحرافات در مدار می‌شود. این حالت به عملکرد نامطلوب و خرابی برخی قطعات الکتریکی منجر خواهد شد. برای جلوگیری از بروز این حالت و تعمیر آن، لازم است با دلایل بروز این حالت آشنا شوید.

عدم تطبیق ولتاژ ورودی و خروجی

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث بروز این حالت می‌شود، عدم تطابق بین ولتاژ ورودی منبع و ولتاژ مورد نیاز برای خروجی است. از این رو شما باید ولتاژ ورودی را متناسب با مقدار خروجی انتخاب کنید تا همخوانی لازم را داشته باشد. در غیر این صورت با افزایش ولتاژ روبرو خواهید شد که مشکلات گوناگونی مانند افزایش نویز، افزایش دما و افزایش جریان الکتریکی را به دنبال دارد.
استفاده از قطعات غیراستاندارد

در صورتی که قطعات استفاده شده در مدار کیفیت استاندارد نداشته باشند، باز هم امکان افزایش ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ وجود دارد. تمامی قطعات باید با دقت و وسواس مطابق با ویژگی‌های منبع انتخاب شوند. همچنین نصب آن‌ها نیز باید به صورت اصولی و رعایت استانداردهای ایمنی و فنی انجام شود تا هیچ‌گونه ایرادی در این زمینه وجود نداشته باشد.
شرایط محیطی نامساعد

شرایط محیط هم می‌توانند تا حد زیادی در این زمینه اثرگذار باشند و باعث افزایش ولتاژ و به دنبال آن نوسان ولتاژ شوند. شرایط محیطی می‌تواند به افزایش دمای محیط، نویزهای الکترومغناطیسی و اختلالات ایجاد شده از سمت دیگر دستگاه‌های الکترونیکی اشاره داشته باشند.

دلایل کاهش ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ

از دیگر اثرات نوسان ولتاژ، کاهش ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ است. دلایل مختلفی هم وجود دارند که می‌توانند باعث افت ولتاژ در این سیستم شوند. در این بخش به بررسی بیشتر این موضوع می‌پردازیم تا با شناخت دلایل، بتوانید اقدامات لازم را برای تعمیر و یا جلوگیری از بروز این حالت انجام دهید.
خرابی دیود یا خازن

خرابی دیود یا خازن

ازجمله اصلی‌ترین دلایلی که باعث بروز این حالت می‌شود، وجود خرابی و یا اختلال در عملکرد خازن است. در صورتی که خازن ضعیف باشد و توانایی رساندن انرژی کافی به مدار را نداشته باشد، معمولا با این حالت روبرو خواهیم شد.

اتصال کوتاه

تماس دو سیم لخت در مدار و یا هرگونه اتفاق دیگری که باعث ایجاد اتصال کوتاه شود هم می‌تواند باعث افت ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ شود. از این رو لازم است همه اتصالات را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهید تا هیچ‌گونه ایرادی در آن‌ها وجود نداشته باشد. برای بررسی این موضوع، مقاله نحوه تست اتصال کوتاه با مولتی متر را مظالعه کنید.
ضعف ترانسفورماتور

در صورتی که ترانسفورماتور سوئیچینگ قدرت کافی نداشته باشد، باز هم شرایط به سمتی پیش می‌رود که چنین اختلالی در منبع رخ دهد. از این رو توصیه می‌کنیم این قطعات را مطابق با استاندارد و از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید تا عملکرد مناسبی داشته باشند.

سخن پایانی

منبع تغذیه سوئیچینگ این روزها به عنوان یکی از کاربردی‌ترین و بهترین مدل‌های منبع تغذیه شناخته می‌شوند که در مدل‌های مختلف و دستگاه‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. این منابع تغذیه در شرایط گوناگون ممکن است دچار اختلال شده و نتوانند عملکرد درستی داشته باشند. یکی از مهم‌ترین ایرادات در عملکرد آن‌ها، نوسان ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ است. در قسمت‌های قبلی به صورت کلی با مفهوم نوسان و همچنین دلایل بروز آن آشنا شدیم. علت افت ولتاژ منبع سوئیچینگ و همچنین افزایش آن را نیز مورد بررسی قرار دادیم تا شما بتوانید با شناخت علت، برای برطرف کردن ایراد اقدام کنید.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *